EL VERTIGEN DIGITAL

EL VERTIGEN DIGITAL

EL VERTIGEN DIGITAL

Leadership, Internet of things, Big Data, fintech, Apps, bitcoin, blockchain, xarxes socials Internet 3.0, 4.0, infinito.0 ... en els últims 2 anys les tendències digitals sorgeixen per tot arreu. Estic convençut que totes elles ocupen per si mateixes una capa al variat ecosistema digital i aporten un enorme valor a aquest.

És evident que la velocitat a la qual se succeeixen els canvis està superant a la capacitat d'assimilació que tenen els directius de les empreses. Després d'haver parlat en les últimes dates amb diversos professionals amb càrrecs de responsabilitat m'adono que s'està produint un fenomen ben podríem anomenar VERTIGO DIGITAL: Per si fos poca la pressió que pateixen aquestes persones a l'hora d'incrementar les seves vendes, els seus marges , l'eficiència, millorar la imatge de l'Organització, retenir el talent i buscar la manera de seguir creixent, la sensació d'estar caient en l'obsolescència tecnològica està generant una significativa ansietat en tots ells. Sembla com si no es prenen decisions immediates i implanten nous productes en temps rècord s'escaparà irremissiblement el tren del futur.

És inqüestionable que la revolució digital és imparable però no és menys cert que llegeixo molt poques coses sobre quines són les tecnologies necessàries per a les diferents tipologies d'empresa

La veritable tendència és que s'està començant a veure la tecnologia com un fi i no com un mitjà i això és una cosa molt perillós que pot desembocar en una nova bombolla tecnològica. La Transformació Digital és en si mateixa un fenomen holístic, però que ha de ser aterrat conceptualment per apropar-lo a les PERSONES. Es necessita una intensa tasca informativa i formativa per evitar el Vértigo Digital esmentat anteriorment.

Els professionals que ens dediquem a la transformació digital tenim com a primera missió l'evangelització del client entenent per evangelització el que és el significat original de la paraula: bona notícia

No podem arribar a un client amb un immens catàleg en el qual totes i cadascuna de les tecnologies què proposem se suposa que són crítiques per al'exercici del negoci. Que totes les tecnologies actuals en un moment o altre poden estar relacionades en una arquitectura simbiòtica no vol dir que no puguin funcionar d'una manera unitària o fins i tot esglaonada. S'utilitza molt el terme disrupció potser amb massa alegria. Ja hem viscut situacions en el passat en la qual s'han definit productes que en si mateix eren magnífics però per als que el seu públic objectiu encara no estava preparat.

Sóc el primer devot de la transformació digital però també un ferm defensor del seny. La comunitat tecnològica ha de tenir certa autoregulació i moderar el seu entusiasme a l'hora de recomanar als clients tecnologies incipients així com ser capaços d'adequar-les a la realitat empresarial de cada organització.

Hem de ser molt cauts perquè pot ser que un cop més el vertigen Digital ens arrossegui a tots els abismes que deixen les bombolles després de si quan exploten

Comparteix aquesta entrada

Comentaris (0)

Deixa un comentari